15/10/2014
Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ:
- 1 δισκάκι μπιφτέκια κοτόπουλου Μυστικές Συνταγές της Οικογένειας Αγγελάκη
- 20 φρέσκα μανιτάρια
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
- 50 γραμμάρια γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 40 γραμμάρια τυρί ροκφόρ (blue cheese)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα μπιφτέκια κοτόπουλου με λίγο λάδι και νερό και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι προσθέτοντας μαζί και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μισή κούπα νερό. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.