17/10/2014
Φτερούγες κοτόπουλου γιουβέτσι
ΥΛΙΚΑ:
- 2 δισκάκια φτερούγες κοτόπουλου Αγγελάκης
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες φρέσκιες ή μία κονσέρβα αποφλοιωμένο ντοματάκι
- 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
- μυζήθρα τριμμένη (ή κεφαλοτύρι)
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις φτερούγες και αφαιρούμε (κόβουμε) το τελευταίο από τα τρία μέρη τους. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ μαζί με τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Βάζουμε το πυρέξ σε μέτριο φούρνο για μία ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε σε πιατέλα τις φτερούγες και προσθέτουμε 6 ποτήρια νερό και αλάτι στο πυρέξ. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την μανέστρα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για 30΄λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε να τραβήξει το κριθαράκι τα υγρά, προσθέτοντας τις φτερούγες. Στη συνέχεια το σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα.