Συνταγές

Κοτόπουλο γεμιστό

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κοτόπουλο Αγγελάκης ολόκληρο μεγάλο με τα εντόσθιά του
  • 2 της κούπας ρύζι
  • 1/2 κούπα κρασί λευκό (ή το χυμό ενός λεμονιού)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι
  • 5 κάστανα
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδα ξανθή
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 1 & 1/2 κούπα νερό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζετε-πλένετε το κοτόπουλο και του αφαιρείτε τα εντόσθια. Βράζετε για 10΄ λεπτά τα κάστανα σε μία κατσαρολίτσα. Κόβετε τα εντόσθια σε μικρά κομματάκια. Στο μισό λάδι τσιγαρίζετε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και τα εντόσθια. Προσθέτετε το κρασί, τα κάστανα (σε κομματάκια), τα κουκουνάρια, τη σταφίδα και το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν έως ότου το ρύζι πιει το ζουμί του.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά αφήνοντας τη γέμιση για λίγο να κρυώσει. Αφού αλατοπιπερώσετε καλά το κοτόπουλο, το γεμίζετε και το ράβετε με μία κλωστή στο άνοιγμά του. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και την 1 1/2 κούπα νερό. Προαιρετικά του προσθέτετε λεμόνι και αλατοπιπερωμένες πατάτες, καθώς και νερό. Το ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα.


Σημείωση:Εάν σας περισσέψει γέμιση μπορείτε να την τοποθετήσετε χωριστά μέσα σε αλουμινόχαρτο μέσα στο ταψί για να ψηθεί.

Καλή σας όρεξη !!!