Συνταγές

Κοτόπουλο Tagine

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 δισκάκι φιλέτο στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
  • 2-4 γουλιές σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 2 τεμάχια (ξυλάκια) κανέλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σταρένιο
  • 225γρ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες
  • 85γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 1/2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 280γρ. ρεβύθια βρασμένα (προαιρετικά)
  • 1/3 της κούπας αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένος κόλλιανδρος
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 5’ ή μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το κύμινο και την κανέλλα στο τηγάνι λίγο πριν ολοκληρώσετε το σοτάρισμα του κοτόπουλου. Σκορπίστε το αλεύρι πάνω από το κοτόπουλο και ανακατέψτε για 2’. Προσθέστε τη μελιτζάνα, την πιπεριά, τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για ακόμη 2’ ανακατεύοντας συνεχώς. Αναμίξτε τον πελτέ με το ζωμό. Ρίξτε το στο τηγάνι, ανακατέψτε και αφήστε το να πάρει μία βράση.

Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε τα ρεβύθια και τα βερύκοκα.

Σκεπάστε το τηγάνι με καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 15-20’ ή  μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό. 

Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε ζεστό γαρνίροντας με φρέσκο κόλλιανδρο.

 

Καλή σας όρεξη !!!