Συνταγές

Φιλέτο Κοτόπουλο σε σάλτσα από πορτοκάλι και μουστάρδα με Κουσκούς

 

ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία Φιλέτο Στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/4 φλιτζανιού (60 ml) φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι (70g) μουστάρδα
1/4 φλιτζάνι (85g) μαρμελάδα
1 φλιτζάνι (250ml) ζωμός κοτόπουλου
1 φλιτζάνι (200γρ) κουσκούς
50 γρ βούτυρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 φλιτζάνι (40g) σουλτανίνες
1-2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, προαιρετικά
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε  το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και μόλις ψηθεί αφαιρούμε από το τηγάνι και το σκεπάζουμε για να κρατηθεί ζεστό.

Προσθέτουμε το σκόρδο στο ίδιο τηγάνι, και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το χυμό, τη μουστάρδα και τη μαρμελάδα και αφήνουμε να βράσουν. Σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα. Επανατοποθετούμε το κοτόπουλο και τους χυμούς του στο τηγάνι.

Εν τω μεταξύ, σε μια καθαρή κατσαρόλα, βάζουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι για να διατηρηθεί αφράτο. Προσθέτουμε τη σουλτανίνα, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι για γεύση και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο συνοδευόμενο από τη σάλτσα με το κουσκούς.

Καλή σας όρεξη !!!