Συνταγές

Ψητό κοτόπουλο με Waster Sauce, μέλι και χυμό πορτοκάλι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

1 συσκευασία Κοτόπουλο 9 τεμαχίων Αγγελάκης

100 γρ. Waster sauce

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την waster sauce , το μέλι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το πιπέρι, το χυμό πορτοκαλιού και  τα φύλλα δάφνης. Απλώνουμε το μείγμα στα κομμάτια του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε ένα σκεύος. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη τροφίμων και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστούν. Πριν τα ψήσουμε, τα αλατίζουμε και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο γκριλ ή τα βάζουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς. Σερβίρουμε με ψητή πατάτα.

Καλή σας όρεξη !!!