Συνταγές

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου σε γλυκόξινη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 δισκάκι φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Αγγελάκης
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ (πιπερόριζα) τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά
  • 3 κουταλιές του γλυκού corn four
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας σως σόγιας (soy sause)
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τεμαχίζουμε το φιλέτο μπουτι κοτόπουλου σε λωριδες. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο και το τζίντζερ και τα σωταρουμε καλά προσθέτοντας τα μανιτάρια και τον ανανά. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα μικρή ανακατεύουμε το corn flour με το νέρο,προσθέτουμε την σόγια, το χυμό ντομάτας, το ξύδι, τη ζάχαρη και το σωταρισμένο μείγμα του κοτόπουλου και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

Καλή σας όρεξη !!!