Συνταγές

Μπούτια κοτόπουλου φρικασέ

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 δισκάκια μπούτι κοτόπουλου Αγγελάκης (6 μπούτια)
  • 8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 μαρούλια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • αλάτι-πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα μαρούλια πλυμένα και κομμένα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 με 2 ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα, σε μέτρια φωτιά, κουνώντας την κατσαρόλα κάθε τόσο. Αφού μείνει με λίγο ζουμί το φαγητό το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το ζουμί του. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών καλά, προσθέτουμε τους κρόκους, το λεμόνι και λίγο- λίγο το ζουμί από το φαγητό. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε να πάει παντού.

Καλή σας όρεξη !!!