Συνταγές

Ριζότο με κοτόπουλο

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ:

  • 125γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 350γρ ρύζι για ριζότο
  • 1 κουταλιά σούπας κουρκουμά
  • 1 ¼ κούπα λευκό κρασί
  • 5 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 75γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 50γρ φιστίκια cashews κομμένα στη μέση
  • Αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

  • Φύλλα ρόκας
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • Φύλλα Φρέσκου βασιλικού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το ανακάτεμα για 15 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τον κουρκουμά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.

Σταδιακά σβήστε με κρασί και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, 1 κουτάλα κάθε φορά, αφήνοντας να απορροφηθεί ο ζωμός μέχρι να προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα.

Αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι το ρύζι να γίνει τρυφερό και ο ζωμός να απορροφηθεί. Αν κρίνεται απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη ζωμό για να αποφύγετε να στεγνώσει το ριζότο. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα cashews και μαγειρέψτε για ακόμα 3 λεπτά.

Τοποθετήστε τη ρόκα σε 4 πιάτα. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε το ριζότο πάνω στη ρόκα προσθέτοντας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Καλή σας όρεξη !!!