Ριζότο με κοτόπουλο
4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ:
- 125γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου Αγγελάκης κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 350γρ ρύζι για ριζότο
- 1 κουταλιά σούπας κουρκουμά
- 1 ¼ κούπα λευκό κρασί
- 5 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 75γρ μανιτάρια σε φέτες
- 50γρ φιστίκια cashews κομμένα στη μέση
- Αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
- Φύλλα ρόκας
- Τριμμένη παρμεζάνα
- Φύλλα Φρέσκου βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το ανακάτεμα για 15 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τον κουρκουμά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Σταδιακά σβήστε με κρασί και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, 1 κουτάλα κάθε φορά, αφήνοντας να απορροφηθεί ο ζωμός μέχρι να προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα.
Αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι το ρύζι να γίνει τρυφερό και ο ζωμός να απορροφηθεί. Αν κρίνεται απαραίτητο μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη ζωμό για να αποφύγετε να στεγνώσει το ριζότο. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα cashews και μαγειρέψτε για ακόμα 3 λεπτά.
Τοποθετήστε τη ρόκα σε 4 πιάτα. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε το ριζότο πάνω στη ρόκα προσθέτοντας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.