Συνταγές

Κοτοπουλάκι mignon γεμιστό με μανταρίνια

ΥΛΙΚΑ:

 Για την γέμιση

  • 1 κοτοπουλάκι mignon Αγγελάκης
  • 1 μανταρίνι
  • Χυμό από 1/2 πορτοκάλι ή 1 μανταρίνι
  • 1 κομμάτι κανέλα ξύλο
  • 1 γαρύφαλο
  • 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1/2 κουταλιάς σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι-πιπέρι

 

Για τα συνοδευτικά στην σακούλα ψησίματος

  • 1 κομμάτι κολοκύθα σε τετράγωνα κομμάτια ή μικρές πατατούλες με τη φλούδα τους
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Για το ψήσιμο θα χρειαστεί η ειδική σακούλα ψησίματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε με άφθονο κρύο νερό το κοτοπουλάκι mignon. Βάζουμε στην κοιλιά του το κομμάτι της κανέλας και επίσης ένα μανταρίνι ολόκληρο, πάνω στο οποίο έχουμε καρφώσει το γαρύφαλο και τον αστεροειδή γλυκάνισο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το μέλι με το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό του πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και αλείφουμε με αυτό το κοτοπουλάκι. Το βάζουμε στην σακούλα ψησίματος. Στο μπολ με το μίγμα που έχει μείνει, βάζουμε τη γλυκοκολοκύθα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και βάζουμε τα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα τους στην σακούλα. Κλείνουμε και ψήνουμε στους 180°C  για 30-40 λεπτά.

Καλή σας όρεξη !!!