Συνταγές

Κοπανάκι κοτόπουλου με μπάμιες

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 δισκάκια κοπανάκι κοτόπουλου Αγγελάκης
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 6 ντομάτες γινωμένες ή δύο κονσέρβες αποφλοιωμένο ντοματάκι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ξύδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις περιχύνουμε με ξύδι και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες. Πλένουμε τα κοπανάκια του κοτόπουλου, τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 15΄λεπτά. Προσθέτουμε τις μπάμιες και την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για άλλη μία ώρα κουνώντας κάθε τόσο την κατσαρόλα.

Καλή σας όρεξη !!!