17/10/2014
Κοπανάκι κοτόπουλου με μπάμιες
ΥΛΙΚΑ:
- 2 δισκάκια κοπανάκι κοτόπουλου Αγγελάκης
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κιλό μπάμιες
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 6 ντομάτες γινωμένες ή δύο κονσέρβες αποφλοιωμένο ντοματάκι
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κούπα ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις περιχύνουμε με ξύδι και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες. Πλένουμε τα κοπανάκια του κοτόπουλου, τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 15΄λεπτά. Προσθέτουμε τις μπάμιες και την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για άλλη μία ώρα κουνώντας κάθε τόσο την κατσαρόλα.