Συνταγές

Κοπανάκι αλα Μεξικάνα

4 μερίδες

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 δισκάκι κοπανάκι κοτόπουλου Αγγελάκης
  • 2 κουταλιές  της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας chili σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλλιανδρος
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2/3 της κούπας καλαμπόκι κονσέρβα
  • Αλάτι – πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

  • Πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.

Προσθέστε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 3-4’ μέχρι να μαραθεί. Έπειτα προσθέστε το chili και τον κόλλιανδρο και ανακατέψτε για μερικά λεπτά για να μην καούν τα μπαχαρικά.

Προσθέστε την ντομάτα και τον πελτέ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέστε το κοτόπουλο και σιγοβράστε για 20’ μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να μαγειρευτεί καλά. 

Τέλος προσθέστε το καλαμπόκι και σιγοβράστε για άλλα 3-4’. Αλατοπιπερώστε.

Σερβίρεται ζεστό συνοδευόμενο από πολύχρωμες πιπεριές.

 

Καλή σας όρεξη !!!